Thomas Lambert 407374 Unsplash

Oberts dos ajuts al foment de l’Economia Circular de l’Agència Catalana de Residus

 

  • Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat compta amb una àmplia experiència en el sector i en l’elaboració de projectes per subvencions  
  • Es tracta d’una convocatòria per a projectes de reutilització i reciclatge de residus industrials i l’altre per projectes de foment de l’economia circular

 

Actualment l’Agència Catalana de Residus té obertes dues convocatòries de subvencions relacionades amb l’economia circular. La primera d’elles és una convocatòria d’ajuts  per a projectes de foment de l’economia circular 2018 que es tancarà el proper dia 16 de juliol. Aquestes subvencions estan dirigides a empreses privades i agrupacions d’empreses privades que tinguin almenys un establiment operatiu ubicat a Catalunya. Els ajuts estan dirigits a incentivar l’ecodisseny de productes o serveis, nous models de negoci que afavoreixin l’eficiència de recursos, la reutilització i reparació de productes, serveis de retorn de productes usats impulsats pel distribuïdor o fabricant d’aquests productes, la remanufactura. la simbiosi industrial que promogui l’eficiència dels recursos materials diferents de l’aigua, noves aplicacions de materials reciclats, nous processos o tecnologies que permetin valoritzar residus que actualment no s’estan valoritzant, o la mineria d’abocadors per a la recuperació de materials.

La segona convocatòria vol ajudar a incentivar projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials. És una línia de subvencions que té com a objecte el foment de l’execució de projectes de prevenció, de preparació per a la reutilització i de reciclatge de residus industrials i projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental aplicats al camp de la prevenció, de la preparació per a la reutilització i del reciclatge de residus industrials. La solicitud d’aquests ajuts es pot fer fins al dia 3 de setembre.

Aquestes convocatòries són per concurrència competitiva i s’han de redactar per especialistes. Per tant, us recomanem que us deixeu assessorar per un col·laborador com Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat que disposi d’una llarga experiència en la tramitació d’aquest tipus de subvencions i amb un sòlid coneixement de l’economia circular.