IMG 1713

Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat contribueix a convertir Cal Ble en un edifici d’alta eficiència

  • L’edifici és propietat de la Notaria d’Igualada que hi ha instal·lat les oficines i l’arxiu
  • L’enginyeria ha dut a terme la direcció d’obra i el projecte i la direcció d’instal·lacions
  • La Torre Boyer, també coneguda com Cal Ble, és un edifici modernista catalogat

Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat ha dut a terme la direcció d’execució d’obra i el projecte i la direcció d’instal·lacions de la remodelació de l’edifici modernista de Cal Ble. El resultat de la intervenció és un edifici d’alta eficiència però que manté l’essència i la majestuositat modernista. Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat ha plantejat millores en tancaments, s’han incorporat equips de climatització d’alta eficiència amb recuperació energètica i, a més també s’ha incorporat il·luminació led, aconseguint un edifici molt més eficient energèticament. Aquestes millores s’han fet respectant en tot moment l’encant de la casa, que manté intactes els seus signes distintius com els terres hidràulics o les pintures als sostres.

Les obres a l’edifici de Cal Ble han permès reconvertir l’edifici, que anteriorment havia acollit un restaurant, en les oficines de la Notaria d’Igualada. Des de fa unes setmanes l’equip de la notaria ja hi treballa a ple rendiment.

Cal Ble o la Torre Boyer, situada a la cèntrica Rambla Sant Isidre, va ser la casa de Joan Boyer Vilaseca, destacat industrial igualadí del sector del tèxtil. La construcció, que data de 1920, obra de l’arquitecte Josep Pujol Brull, destaca per l’acabat del seus interiors i també les pintures de Josep Galtés i Cardús.