Amos Bar Zeev 138099 Unsplash

Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat assessora a les empreses vitivinícoles en la tramitació dels ajuts a les inversions

 

  • Es tracta d’una nova convocatòria destinada a la millora de la producció o la comercialització dels seus productes
  • Els ajuts poden suposar fins al  40% de les inversions realitzades i acreditades
  • Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat compta amb una àmplia experiència en el sector i en l’elaboració de projectes per subvencions

 

El passat 13 de febrer es va publicar la resolució ARP/273/2018, en la qual estan convocats els ajuts a les inversions destinades a la millora de la producció i/o comercialització de productes vitivinícoles que s’estableixen en el nou Reial decret 5/2018, de 12 de gener, per a l’aplicació de les mesures del programa de suport 2019-2023 al sector vitivinícola. En la resolució es detalla tot el procés per poder sol·licitar els ajuts.

Es tracta d’una molt bona oportunitat per aquells cellers i caves que tinguin previstes inversions en els propers exercicis. Cal tenir en compte que els ajuts poden suposar fins al  40% de les inversions realitzades i acreditades. Les empreses poden optar a subvencionar  les actuacions que es realitzin en cellers i caves en obra civil (construcció, adquisició o millora de béns immobles), l’adquisició de nova maquinària, equipaments i instal·lacions associades, així com les despeses generals vinculades fins a un màxim del 8%.

Les empreses que optin a aquests ajuts hauran de fer una sol·licitud que s’haurà d’acompanyar del corresponent projecte tècnic, així com dels diferents formularis que recullen informació de l’empresa de tipus general, econòmica, financera, social i comercial. El termini de presentació de les sol·licituds acaba el 31 de gener del 2019, i cal tenir en compte que per aconseguir aquests subvencions cal treballar molt bé la proposta i tota la documentació aportada, i per aquesta raó recomanem posar-se a treballar abans que finalitzi el mes de setembre. Un altre aspecte important és comptar amb un col·laborador com Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat que disposi d’una llarga experiència en el sector vitivinícola i la tramitació d’aquest tipus de subvencions. A més cal tenir en compte que en aquesta convocatòria es prioritzaran aquells expedients que proposin mesures d’estalvi energètic, millora de l’eficiència energètica i processos sostenibles, aspectes on l’equip de Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat disposa d’una gran expertesa.

Enofutur

Per a Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat aposta per el sector vitivinícola amb una de les línies de negoci: ENOFUTUR. Es tracta d’un acompanyament integral dirigit especificament al sector vitivinícola. Des de Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat treballem des de la gestió de les subvencions i finançament, declaracions específiques, projectes, seguretat… fins a l’assessorament i impuls de l’enoturisme sempre sota el prisma de la sostenibilitat, la cura del medi ambient i amb una visió basada en l’economia circular.