2018 II Premi Pere Carles

Ester Ferrero guanya el 2n Premi Pere Carles al millor treball de final de grau en Enginyeria en Organització Industrial d’Igualada

  • El premi és iniciativa del Col·legi Professional d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa
  • Pere Carles és cofundador de Grup Carles

Ester Ferrero, estudiant d’Enginyera Industrial de l’Escola Enginyeria d’Igualada és la guanyadora del 2n Premi Pere Carles, un guardó dotat amb 1.000 euros que reconeix el millor projecte i treball fi de carrera del Grau en Química i del Grau en Organització Industrial que són les especialitats que s’imparteixen a l’Escola d’Enginyeria d’Igualada. El premi, de periodicitat anual, és una incitativa del Col·legi Professional d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa i que compta el suport de l’Escola d ́Enginyeria d’Igualada. Aquest guardó busca motivar els estudiants a fer un bon treball de fi de grau, que sigui rellevant i innovador, sense perdre la visió pràctica i funcional.

Aquesta és la segona edició del premi que porta el nom de Pere Carles, pèrit industrial i enginyer tècnic mecànic, cofundador de Grup Carles i, durant molts anys, responsable de Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat. Des del Col·legi de Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, expliquen que a l’hora de buscar un nom pel premi no van tenir cap dubte que Pere Carles era el més adequat, per la seva dilatada i fructífera carrera professional i per la seva vinculació a la ciutat d’Igualada, a la universitat i al mateix col·legi. Pere Carles destaca que “quan van proposar el meu nom pels premis em va sobtar, però després vaig pensar que era un reconeixement”.

Una edició amb reivindicació femenina

En les dues edicions del Premi, les guanyadores han estat dones i en el seu discurs de presentació, Pere Carles ha volgut enviar un missatge a les dones per engrescar-les a apropar-se a les enginyeries, ja que hi poden aportar molts aspectes interessants a la professió. Per Pere Carles “les dones estan cridades a aportar grans solucions al complicadíssim món actual, i no només a les enginyeries, sinó del món en general, en un sentit ampli i transversal, on es preveuen canvis motivats pel nou lideratge de la dona”.
El treball de Ferrero que porta el títol “Sistema automatitzat de classificació de pilotes” pretén explorar les opcions de l’automatització i monitorització de processos industrials. Per dur a terme el projecte, l’alumna del grau en Enginyeria en Organització Industrial va elaborar amb programari 3D un mòdul funcional de classificació de pilotes petites amb l’objectiu de de reutilitzar-lo, posteriorment, per a propòsits docents en l’àmbit de l’automatització al laboratori de Control i Automatització Industrial i Electrònica del Campus Universitari d’Igualada.

El disseny presentat per Ester Ferrero consisteix en un tambor rotatori canalitzat com a element central al voltant del qual es realitzen una sèrie d’operacions de detecció que permeten classificar pilotes de fins a 30 mm de diàmetre. Les pilotes entren al sistema, passen al tambor de forma controlada, s’analitzen i es classifiquen fent ús d’un element classificador situat a la part inferior i manipulat per un servomotor.

Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat està format per un equip tècnic especialitat i multidisciplinar que compta amb l’aval de 50 anys d’experiència al servei de particulars, empreses i institucions, en l’àmbit de l’enginyeria i la sostenibilitat, buscant la solució més idònia per a cada projecte. Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat és una de les Unitats de Negoci de Grup Carles.