Post Duprocim Imatge

DUPROCIM, el document que tots els municipis de Catalunya han de tenir

 

 

El Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) és el document que estableix el marc orgànic i funcional previst per a un municipi, amb l’objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar una resposta adequada a les possibles situacions d’emergència.

El document és regulat pel Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració dels Plans de Protecció Civil municipals i es regula el procediment per a la seva homologació.

S’estableix, per tant, que els municipis subjectes a l’elaboració d’aquests Plans de Protecció Civil han de redactar un DUPROCIM.

La seva funció és determinar la planificació de la protecció civil municipal tenint en compte tots els riscos que l’afectin, amb l’estructura i el contingut mínim de l’annex del decret a què s’ha fet referència més amunt.

L’elaboració d’un DUPROCIM és un procediment complex que requereix l’anàlisi tant del municipi com de l’organització municipal: una anàlisi amb detall dels diferents riscos existents i també de la vulnerabilitat municipal. A partir d’aquí, cal dissenyar els procediments operatius per a cada risc (fitxes d’actuació, directori telefònic, catàleg de mitjans) i crear-ne la cartografia específica.

Grup Carles Enginyeria i Sostenibilitat som especialistes en la redacció del DUPROCIM i en el seu procés d’homologació als serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, ja hem elaborat amb èxit els plans municipals de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), Esparreguera (Baix Llobregat), Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), Canyelles (Garraf) i Castellcir (Moianès), Calaf (Anoia), Castellolí (Anoia), Jorba (Anoia), Òdena (Anoia), Argençola (Anoia), Rubió (Anoia), Sant Martí de Tous (Anoia), Malgrat de Mar (Maresme), Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès).

Per a més informació o per sol·licitar un pressupost podeu contactar amb nosaltres a ricard.carles@gcarles.com

 

Article actualitzat a data 14/12/2021